Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 17:55Uppdaterad: onsdag, 14 september, 2022 - 17:56
  • S-Banken, här i finskt utförande i en Prisma-butik utanför Östermyra. FOTO:

Bankintrång från de egna kunderna

S-banken, Varubodens bankverksamhet, har drabbats av hundratals intrång i nätbanken – av sina egna kunder. Nu utreder Finansinspektionen det skedda.

Under sommaren har flera hundra kunder komma åt andra kunders konton i S-bankens nättjänst. Banken vägrar kommentera händelsen ytterligare, men att döma av ett pressmeddelande som skickades till media under onsdagen kan den ha berott på ett IT-angrepp i någon form.

Så här skriver banken bland annat: "Vi tar säkerheten i våra tjänster på stort allvar och tar kontinuerligt fram nya metoder för att skydda våra tjänster. Det handlar dock tyvärr om en kapplöpning med brottslingar som hela tiden försöker hitta nya sårbarheter i tjänsterna"

Finansinspektionens Hanna Heiskanen säger att myndigheten tar händelsen på stort allvar, och att de nu utreder ärendet. Det är däremot inte säkert att rapporten om vad som hände blir offentlig. Även polisen utreder ärendet.

Alla som drabbats har kontaktats direkt av banken. Har du inte kontaktats anser banken följaktligen att ditt konto är säkert från intrång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »