Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 januari, 2021 - 17:26
  • Andreas Önnerfors FOTO: Wikimedia/CC3

Därför existerar inte Finland

Finland existerar inte, Bill Gates vill använda coronvaccinet för att implantera spårningsenheter i oss, jorden är platt och så har vi ju hela QAnon-soppan som ledde till det amerikanska upploppet kring parlamentsbyggnaden Kapitolium i USA. Samtliga är exempel på konspirationsteorier som frodas, inte minst genom internet och sociala medier.

Men hur skyddar man sig från konspirationsteorier, eller kan vi ens göra det? Hur bemöter man en vän som tror på konspirationsteorier? Och hur och varför uppstår de?

Andreas Önnerfors är professor i idéhistoria vid Uppsala universitet och har forskat i konspirationsteorier. Han säger att konspirationsteorier är berättelser som uppstår när stora händelser kräver enkla förklaringar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »