Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2022 - 17:36Uppdaterad: tisdag, 25 januari, 2022 - 17:44
  • Claes Håkansson tillsammans med Gunnar Westerholm som tidigare varit Ålands representant i Gränshinderrådet. Foto: Tomas Tornefjell.

Distansarbete har blottat nya gränshinder

Beskattningsfrågor för distansarbete på andra sidan gränsen och gemensamma nordiska yrkeskvalifikationer är två gränshinderfrågor som Nordiska rådet kommer att arbeta med under det kommande året.

Gränshinderfrågor var en av punkterna på dagordningen när Nordiska rådet idag hade sina utskottsmöten. Mötena hölls på distans i stället för som planerat i Oslo, men ordförande för utskottet för tillväxt och utveckling Anders Eriksson, hade bjudit över utskottets huvudsekreterare Claes Håkansson till Åland. Claes Håkansson har tidigare varit huvudsekreterare i gränshinderrådet.

När de båda mötte pressen under förmiddagen så berättade de bland annat om det arbete som ligger framför dem när det kommer till gränshinder som blottlagts under pandemin.

Dit hör frågan om hur och till vem man förväntas betala skatt i de fall där man har sin fysiska arbetsplats i ett land, men helt eller delvis distansarbetar och gör det från sitt hem som ligger i annat land.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »