Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 februari, 2018 - 17:34Uppdaterad: tisdag, 20 februari, 2018 - 17:50
  • Tomas Karlsson, vd för Eckerölinjen

Eckerölinjen kritiseras för valutaskillnader

Eckerölinjens valutakurser har den senaste veckan varit ovanligt ofördelaktiga för eurobestyckade resenärer, det vill säga i huvudsak ålänningar. Men så ser systemet ut, menar man från Eckerölinjens sida; ibland förlorar man, ibland vinner man på systemet.

Eftersom växelkursen sätts en eller ett par gånger i veckan får man som resenär (och rederi för all del) leva med den satta kursen några dagar. Och på de dagarna kan mycket ske med valutakurserna. I bästa fall får man mer för sina euroslantar än kronkunder får, men då är det få ålänningar som klagar. Det menar Tomas Karlsson, vd på Eckerölinjen. Och från och med den 1 mars byter man betalningssystem ombord, och då blir det kortutgivaren som bestämmer aktuell kurs - då med kursjusteringar löpande. Eckerölinjens egen växelkurs kommer att finnas kvar, men bara för de som handlar med kontanter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »