Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 april, 2024 - 17:29Uppdaterad: måndag, 22 april, 2024 - 18:22

Efter kritik i media: "Beslutet var förankrat inom Centerns lagtingsgrupp"

Förankringen inom Centerns lagtingsgrupp vad gäller landskapsregeringens förlikning med konsortiet Ansgar/Finferries väcker fortsatt frågor. I ett pressmeddelande hävdar gruppordförande att lagtingsgruppen varit informerad, men det håller inte alla lagtingsledamöter med om.

I ett gemensamt pressmeddelande från ordförande för Centerns, Liberalernas respektive Socialdemokraternas lagtingsgrupper betonas att lagtingsgrupperna har informerats, kontinuerligt diskuterat efterspelet av domen och att landskapsregeringen haft gruppernas fulla förtroende och mandat att hantera frågan.  
 
Pressmeddelandet skickades ut med anledning av att det i media har framkommit kritik kring förankringen av beslutet att ingå förlikning. Centerns lagtingsledamot Harry Jansson säger till Ålands Radio att det enligt honom inte har skett någon direkt förankring inom hela centerns lagtingsgrupp. Men han har i övrigt inga kommentarer. 

Robert Mansén är ordförande för centerns lagtingsgrupp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »