Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2024 - 17:05Uppdaterad: torsdag, 21 mars, 2024 - 09:41

Fanny Sundström förevigad i lagtingshuset

Under eftermiddagen avtäcktes ett konstverk som gestaltar den första kvinnliga landstingsledamoten, Fanny Sundström, i lagtingshuset. 

Konstnären Satu Kiljunen blev utvald av lagtingets kanslikommission att gestalta Fanny Sundström. Det tvådelade konstverket gestaltar Fanny Sundström både som makthavare och som människa.

– Jag är mycket nöjd med placeringen och hur jag lyckades med bakgrundsfärgerna som jag blandade till själv, säger Satu Kiljunen.

Nina Fellman var en av initiativtagarna till konstverket genom att uppvakta kanslikommissionen med en ansökan.

– Det roliga med Fanny Sundström är ju att hon var en riktig rabulist. Hon var en riktig "badass" som höll på med allt möjligt kontroversiellt och krångligt och hon utmanade sin samtids Julius Sundblom och alla de andra. Det var ingen liten gumma som stod i bakgrunden, säger Nina Fellman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »