Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 september, 2016 - 09:53Uppdaterad: fredag, 30 september, 2016 - 13:13
  • Hannah Lundberg tycker att samarbetet med Pixnekliniken har fungerat väldigt bra. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Färre kan få missbrukarvård

- Det blir ett jättejobb att försöka hitta en lika bra samarbetspartner. Hannah Lundberg på beroendeenheten i Mariehamn hade in i det längsta hoppats att Pixnekliniken skulle bli kvar.

Hur ska den åländska missbrukarvården se ut i framtiden? Vilka nya samarbetsparners kan man hitta efter att det står klart att Pixnekliniken i Malax, dit åländska kommuner skickat en hel del klienter genom åren, stänger vid årsskiftet? Det här är frågor som kommunerna nu måste reda ut.
- Det är några klienter som har varit hit och är både arga och oroliga över att kliniken ska stänga. Det säger Hannah Lundberg som är verksamhetsledare för beroendeenheten i Mariehamnn. Hon tycker också att det är trist att Pixne nu slår igen sina dörrar och känner viss oro för att klienter ska falla mellan stolarna.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »