Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2021 - 17:27Uppdaterad: torsdag, 27 maj, 2021 - 17:32
  • Fjärdvägen med öppen bogport i Långnäs. FOTO: Malin Henriksson/ÅRTV

Fjärdvägen får tampas med två stjärnor samtidigt

I 27 år har m/s Fjärdvägen gått mellan Långnäs och Nådendal, inslagen som en kil på marknaden mellan jättarnas passagerarfartyg och tidtabeller som passar fraktbolag bättre än de passar kryssningspassagerare.

Om två år får de, kanske, konkurrens av Finnlines två nybyggen, Finnocanopus och Finnsirius (Canopus, eller egentligen Alfa Carinae, är lämpligt nog en stjärna i stjärnbilden Kölen och Sirius känner kanske de flesta som Hundstjärnan eller Canis Majoris). Finnlines har historiskt seglat med utpräglade fraktfartyg, men de nya båtarna blir ett steg mer mot Viking och Tallinks modeller där passagerare är viktigast, eller i alla fall lika viktiga, som frakten.

Vad händer då med Fjärdvägen? Vi ställde frågan till vd Jonas Henriksson på Rederi ab Lillgaard. Och vi börjar med en sammanfattning och en kort tillbakablick.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »