Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2022 - 17:46Uppdaterad: onsdag, 19 januari, 2022 - 17:46

Fler och fler nya företag på Åland

Antalet företag fortsätter att växa på Åland.

Den 31 december 2020 fanns det 2.613 företag på Åland enligt Åsub. Men under 2021 har 217 nya företag startats på Åland bara under årets tre första kvartal. Detta enligt siffror från Statistikcentralen i Finland. Antalet nystartade företag på Åland är helt i linje med tiden före pandemin.

Under 2019 års tre första kvartal startades 209 nya företag på Åland. Är det på grund av pandemin eller trots den som antalet nya företag har fortsatt registreras i hög takt?
Åland idag frågade Dan Westerholm som är företagsrådgivare och projektanställd vid Ålands näringsliv.

Mathias Falander är en av de personer som har valt att starta eget företag under den pågående pandemin. Idag driver han ett kafferosteri tillsammans med kompisen och kollegan Daniel Blomster. Det som blev avgörande för Mathias del var att han blev av med jobbet. Idag har han ett nytt och är dessutom småföretagare vid sidan av.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »