Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2024 - 17:41Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2024 - 17:41

Fler Rockoffbiljetter köpta från fastlandet än Sverige hittills

Mellan den 19 juli och 27 juli kommer torget i Mariehamn att ändra form och utseende och bli ett festivalområde med allt vad det innebär.

 20 artister är klara i nuläget och däribland hittas den svenska schlagerdrottningen Carola, rockbandet Lillasyster och den maskerade epadunksstjärnan Fröken Snusk och något mitt därimellan finns även Lordi inbokad. Festivalchefen Pier Schmid säger att man fortfarande väntar på att offentliggöra ytterligare tre-fyra artister till stora scenen.

Men det har blivit mer svårbokat att få artister till Rockoff efter pandemin. Schmid menar att det är tuffare att få till rent logistiskt för att artisterna håller sin turnéscheman hårdare.

Biljettförsäljningen funkar bra och det har varit många biljetter som har köpts från fastlandet utan att man lagt mer krut på marknadsföringen österut.

– Nu har vi försökt att lägga lika mycket budget på marknadsföring åt båda hållen. Åland har tappat lite mot svenska sidan som turistort, så det försöker vi jobba lite mer med, säger Pier Schmid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »