Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 augusti, 2021 - 17:59
  • MIN BERÄTTELSE
    Det finns mycket grönt i Annette Bergbos liv FOTO: Frippe Granlund/ÅRTV

Föglö basen i Bergbos berättelse

Sist ut i Ålands radios sommarserie "Min berättelse" är en relativt ny lagtingspolitiker, som framförallt vurmar för klimat och miljö - och som inte är så vänster som fördomen säger.

I serien "Min berättelse" pratar vi med lagtingspolitiker om allting utom det de nästan alltid hörs tala om i andra sammanhang - vi undviker helt enkelt politik. Eller åtminstone sakpolitik. I stället försöker vi lära känna dem utan hårda följdfrågor, utan att ställa mot väggen, utan att ifrågasätta. Varje lagtingsgrupp, i praktiken varje parti alltså, har fått utse en person som lyssnarna får bekanta sig med. Det har inneburit Jesper Josefsson, Nina Fellman och Simon Påvals för att nämna tre. Vi avslutar med Hållbart Initiativ (HI) och Annette Bergbo.

Vi möter henne vid hennes hus mitt i grönskan alldeles i utkanten av metropolen Ulversö på Föglö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »