Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 mars, 2021 - 17:45

Företag utan sommarjobbspraktikanter känner sig orättvist behandlade

Varför fick vissa företag fler än en sommarpraktikant när andra blev utan? Den frågan ställer sig flera företagare som Ålands Radio har talat med.

Under veckan som gått har Ålands Radio tittat närmare på landskapsregeringens sommarpraktikantprojekt som förra sommaren sysselsatte 400 ungdomar.

Vi har tidigare berättat om att av de 251 företag som beviljades en sommarpraktikant fick 71 företag fler än en. Allra flest fick Mariepark som fick 14 sommarpraktikanter.

En företagare, som vill förbli anonym säger: Jag tycker det var en god idé i grunden, men jag tycker att det är orättvist att vissa företag fick flera sommarpraktikanter medan vi inte fick någon.

En annan företagare, som också vill vara anonym, säger följande: Det är jättekonstigt att en person som är en av Ålands största entreprenörer inom restaurangbranschen vars fru är minister får 14 praktikanter medan andra blir utan. Det luktar illa.

Näringsminister Fredrik Karlström bemöter kritiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »