Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 november, 2017 - 17:36Uppdaterad: tisdag, 28 november, 2017 - 17:38

Fri från narkotika: Det saknas i ANDTS-programmet

Nyligen släpptes årets revidering av landskapsregeringens ANDTS-program. Men det finns fortfarande ouppfyllda önskemål från föreningen Fri från narkotika.

Cita Nylund är talesperson för föreningen Fri från narkotika. Mycket i ANDTS-programmet är bra, menar hon. Men hon ger inte landskapets sprutbytesprogram toppbetyg - lokalerna är för otrevliga och uppmuntrar inte till de samtal som är en så viktig del av programmet. Och det saknas fortfarande ett vårdboende lokalt här på Åland (idag åker de flesta till Sverige för avgiftning, det finns inget svenskspråkigt alternativ i Finland), och rehabiliteringen efter hemkomsten är inte heller bra. Då gäller det om någonsin att skapa trygghet och åstadkomma en ordnad återgång till ett normalt liv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »