Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2021 - 18:01Uppdaterad: tisdag, 2 november, 2021 - 18:02
  • Harry Jansson FOTO: Hans Persson-Bru/ÅRTV

Harry Jansson: "Jag tänker inte stånga pannan blodig"

Kansliminister Harry Jansson gör ett sista försök att få till en samåländsk räddningstjänst innan han ger upp. Nu får det bära eller brista. Brister det blir det en lagändring.

Förra gången stupade idén om en gemensam åländsk räddningsmyndighet på kommunal, möjligen missriktad, omsorg om de frivilliga brandkåren – trots att ingen egentligen ifrågasatt deras existens eller betydelse och trots att bildandet av en gemensam räddningstjänst var och är ett lagkrav. Nu försöker landskapsregeringen med Harry Jansson i spetsen en gång till, men det blir den sista. Går det inte den här gången så blir det en lagändring.

I så fall en lagändring som föreskriver att man på Åland måste ha två separata myndigheter som gör samma sak.

Enligt det liggande förslaget ska den nya gemensamma räddningsmyndigheten sortera under polisen, ligga rent fysiskt i polishuset och betjäna hela Åland med räddningsresurser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »