Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 november, 2022 - 16:12Uppdaterad: torsdag, 17 november, 2022 - 16:12

Det hemstickade plagget är årets julklapp

Handelns utredningsinstitut, HUI, har utsett det hemstickade plagget till årets julklapp. De bedömer att kriget i Ukraina orsakat ökade energipriser och en stigande inflation, samtidigt som hantverk har fått ett nyväckt intresse.

I motiveringen står det, “I en tid av bildlig och bokstavlig kyla, som följd av oroligheter i världen representerar årets julklapp 2022 en varm kram i produktform att ge till sina nära och kära.” Vi intervjuades Michaela Dagher som arbetar som detaljhandelsanalyktiker på HUI och hon berättade hur de gör bedömningen år efter år.

Vi begav oss även ut på Mariehamns gator för att få en känsla av hur allmänheten känner kring det hemstickade plagget som en potentiell klapp under granen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »