Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 juni, 2021 - 17:17

HI markerar mot vicelantrådet

Hållbart initiativs lagtingsledamöter valde igår att lämna lagtingssalen när det var det dags för lagtingets omröstning om en ändring av regeringsprogrammet. 

Ändringen gäller lantrådets beslut att frånta vicelantrådet ansvaret för bland annat jordförvärvsfrågor med anledning av hans beslut att bevilja jordförvärvstillstånd gällande en tomt i Sund. Det var ett beslut som gick tvärsemot tjänstemannens inrådan och bland annat självstyrelsepolitiska nämndens vilja och som senare väckt omfattande kritik och ett misstroendeyrkande från Socialdemokraterna och Liberalerna. 

Hållbart initiativs talesperson lagtingsledamot Annette Bergbo säger att partiet är bekymrade över den förtroendekris som uppstått, att de är ”lite trötta” på vicelantrådets agerande och att man på detta sätt ville markera allvaret. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »