Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 maj, 2024 - 17:23Uppdaterad: tisdag, 21 maj, 2024 - 17:23
  • Ett femtiotal personer följde debatten i högskolans auditorium. Foto: Dan Sjöblom
  • Uffe Wikström och Katarina Fellman. Foto: Dan Sjöblom

Högskolan ordnade valdebatt - önskar sprida kunskap

Högskolan på Åland, tillsammans med Åsub och Interreg programet Central Baltic, bjöd igår in till valdebatt och diskussion inför EU-valet i juni. Syftet var att öka och sprida kunskaperna om EU:s roll för Åland och vice versa.

– Vi ville göra en insats för att öka intresset för det EU-val som vi ändå anser är väldigt viktigt, säger Uffe Wikström, förändringskoordinator vid högskolan.

Bland annat presenterade avgående EU-parlamentariker Nils Torvalds vad som skett i EU-parlamentet under de år han tillbringat i Bryssel. Även riksdagsledamot Mats Löfström var på plats för att berätta om relationen mellan riksdagen och EU.

– Vi har ju också ett uppdrag att vara med i samhällsdebatten och att öka kunskapen och hjälpa till att sprida kunskap, säger Katarina Fellman, direktör vid Åsub.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »