Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2018 - 17:53
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg

Infrastrukturminister gillar idén men saknar pengarna

Infrastrukturminister Mika Nordberg gillar idén om en tunnel till Föglö. Det har förresten landskapsregeringar gjort i omgångar under åren. Men pengarna för att stötta projektet finns inte, menar han. Men Hans Holmström, en av profilerna bakom FS Links, förstår inte hur man räknar om man inte förstår hur det hänger ihop.

I reda pengar kommer tunneln, åtminstone preliminärt, att kosta 150 miljoner euro. För att projektet med en tunnel mellan Föglö och fasta Åland ska få vind i seglen krävs att någon (läs: landskapsregeringen) ställer medlen till förfogande, åtminstone delvis, i en kombinationsupphandling mellan privata investerare och myndigheter. Det handlar om fem miljoner euro per år i 30 år, eller 150 miljoner totalt.

De pengarna finns inte, protesterar infrastrukturmminister Mika Nordberg. Men Hans Holmström påpekar att det i själva verket blir en nettoinbesparing på kostnaden för skärgårdstrafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »