Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2023 - 17:27Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2023 - 15:24
  • Samlingshuset i Jomala färdigställdes under den gångna mandatperioden. Foto: ÅRTV
  • Elin Grönqvist. Foto: Hasse Persson Bru
  • Patricia Lindén Svanfelt och sonen Eli. Foto: Hasse Persson Bru

Jomala har växtvärk – Dennis Jansson ber om ursäkt för dagisbarackerna

Jomala är Ålands näst största kommun – en position som förstärks för varje år som går. Jomala rusar ifrån övriga landsbygdskommuner, med en tillväxttakt som under de senaste åren har varit så snabb att kommunen lider av växtvärk.

Ett av de tydligaste exemplen på det hittar vi när det kommer till att erbjuda daghemsplatser. Vid daghemmet Vikingen togs en ny modul i bruk så sent som i augusti. Där stämde vi träff med kommunens barnomsorgsledare Elin Grönqvist för att få en bättre bild av situationen.

Vi har också pratat med kommunstyrelseordförande Dennis Jansson (MSÅ). Han är stolt över på vilket sätt kommunen har lyckats locka inflyttning och skapa tillväxt under 2000-talet. Jomala har varit en skuldfri kommun sedan 2013. Under den gångna mandatperioden har det nya samlingshuset färdigställts och ombyggnaden av Vikingaåsens skola har tagit fart. Men ändå känns det som om kommunen inte riktigt hinner med.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »