Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 december, 2016 - 15:30Uppdaterad: tisdag, 20 december, 2016 - 22:56
  • Jörgen Pettersson tycker att Juha Sippiläs hantering av media tyder på att han har varit nära att tappa kontrollen. Arkivfoto.

Jörgen Pettersson om regeringen Sipilä

- Jag tycker absolut inte om att man går emot det svenska i Finland. Det säger centerns ordförande Jörgen Pettersson apropå att regeringen driver igenom en jourreform inom sjukvården som uppfattas som ett starkt hot mot den svenskspråkiga servicen.

Under tisdagen röstade riksdagen igenom regeringens reformförslag som innebär att Vasa centralsjukhus inte bibehåller sin omfattande jourverksamhet. Under helgen kom skarp kritik från justitiekanslern gentemot hur regeringen stressar igenom reformer och undviker att låta granska lagförslagen i riksdagens grundlagsutskott. Riksregeringen har under året retat upp ålänningarna genom att ge falska förhoppningar om en höjd klumpsumma och vaga löften om att kompensera Åland finansiellt för den så kallade Sote-reformen i riket.

Hur viktigt är brobyggandet mellan den åländske centern och centern i riket när relationerna mellan Åland och riket knakar? Hur nära står partierna varandra och vilket fötroende har åländsk center för regeringen Juha Sipilä som gång efter annan hamnar i blåsväder? Jörgen Pettersson, partiordförande för åländsk center gav sin syn på saken i en intervju med Ålands radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »