Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 december, 2017 - 17:26

Julborden viktig inkomstkälla för krog-Åland

Julborden betyder mycket för restaurangnäringen på Åland - av flera skäl.

Julborden är inte bara en traditionstyngd menyanpassning inför jul, de har blivit en viktig säsongsförlängare – det där som är så viktigt för den åländska turistindustrin, men som aldrig riktigt lyckas, trots smarta parker och fiskeguider. För folk kommer faktiskt långväga ifrån för att äta åländska julbord. Smakbyns Michael Björklund berättar om sin syn på julbordet som branschföreteelse.

Den som haft som ambition att äta sig igenom alla julbord på Åland, som Michael Björklund pratar om i intervjun, fick anstränga sig. Förutom Smakbyn i Sund serverades julbord dessutom på Soltuna, Gastropuben Bodegan, Glada Laxen, Silverskär, Brasserie Ångbåtsbryggan, ÅSS Paviljongen, Seagram (Föglö), Restaurang Kvarnen (Jurmo) och Nautical (listan är hämtad från Visit Åland, det är fullt möjligt att fler restauranger serverat julbord i år).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »