Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 januari, 2023 - 17:18Uppdaterad: fredag, 27 januari, 2023 - 17:18

Källbo skola har schemalagt välbefinnande och positiv psykologi

Vid Källbo skola i Finström har man valt att schemalägga positiv psykologi och välbefinnande. Vi ringde upp skolföreståndare Niclas Hage för att höra mer om vad det är man gör under de här lektionerna och hur det har tagits emot av lärare och elever.

Personal inom grundskolan och barnomsorgen hade i början av veckan en fortbildningskurs i välbefinnande utgående från daghemmens och skolornas olika behov och utmaningar. Kursen som finansieras av landskapsregeringen var en fortsättning på ett tidigare tillfälle som redan hållits. Katarina Halme-Wiklund, specialsakkunnig vid landskapets utbildningsavdelning förklarar vad som behöver bli bättre inom området välbefinnande i de åländska skolorna och daghemmen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »