Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2016 - 16:58Uppdaterad: måndag, 10 oktober, 2016 - 17:14
  • Sjöbevakningen samlas efter dagens slut. Foto Otto Johansson

Kökars sjöbevakningsstation i vågskålen

I helgen hade Kökars sjöbevakningsstation öppet hus. Gränsbevakningen ska totalt spara 25 miljoner euro och en av inbesparingarna föreslås bli att sjöbevakningsstationen i Kökar läggs ner. Sedan förslaget har många höjt sina röster och det förs just nu en diskussion mellan landskapsregeringen och Gränsbevakningen i Finland för att försöka hålla stationen kvar.

På plats i helgen fanns Inger Björkman och Heidi Sjöstrand som är hälsovårdare på Kökar. De berättar om sina arbetsuppgifter och hur viktigt samarbete med sjöbevakarna är.

Sjöbevakarna på stationen på Kökar kan vara räddningen för den skärgårdsbo som drabbas av en akut sjukdom. Ralf Johansson bor på Hellsö och för honom betydde de bokstavligen skillnaden mellan liv och död.

Kansliminister Nina Fellman (s) förstår att Kökarborna är oroliga och tycker att förslaget går helt emot landskapsregeringens intressen. Hon är dock hoppfull över att Gränsbevakningen ska tänka om när det gäller nedläggningen av Kökars bevakningsstation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »