Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2017 - 16:16Uppdaterad: onsdag, 30 augusti, 2017 - 16:19
  • Sänkta ingångslöner för tjänser inom barnomsorgen gör det inte lättare att lösa bristen på barnträdgårdslärare, befarar socialnämndens ordförande Eva Dahlén.

Kritik mot Lemlands arbetsvärdering

Lemland har gjort en arbetsvärdering och sju befattningar får sänkta ingångslöner och nästan alla är kvinnodominerande yrken inom sociala sektorn.

I Lemland har det gjorts en arbetsvärdering där de flesta tjänster i kommunen har utvärderats och lönesatts efter vad tjänsterna innebär. För de flesta tjänster innebär det en löneökning, men vissa tjänster får sänkta löner och merparten av de sju tjänsterna som får sänkta ingångslöner finns inom den social sektorn och det är fått socialnämndens ordförande Eva Dahlén att kritisera kommunstyrelsens arbetsvärdering.

Anna Jansson är ordförande i kommunstyrelsen och hon förklarar hur arbetsvärderingen gått till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »