Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 januari, 2018 - 16:59Uppdaterad: tisdag, 23 januari, 2018 - 05:41

Kritik mot uteblivna volleynomineringar

Röster höjs för att öspelen borde värderas högre när nomineringarna till Idrottsgalan utses.

Ålands öspelsherrar i volleyboll prisades som årets öspelspärla och fick även ta emot Ålandstidningens bragdmedalj under den åländska idrottsgalan i lördags. Detta efter framgångarna på Gotland som slutade med guld. Men laget fanns inte med i nomineringarna till någon av de sex huvudpriserna på galan, något som fick volleybollprofilen Torsten Wikstrand att uttala sig kritiskt mot nomineringsjuryns arbete när vi pratade med honom under galan.

Jani Westerlund, sportchef vid Ålands Idrott säger att nomineringarna värderas precis likadant som de alltid har gjort. Högst prioriterat är prestationer inom OS, VM, EM, FM, och det är anledningen till att Ö-spelen inte värderas högre när de nominerade väljs, det spelar också in att ö-spelen räknas som vänskapliga tävlingar säger Jani Westerlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »