Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 december, 2020 - 17:41Uppdaterad: onsdag, 16 december, 2020 - 09:10
  • Lantrådet Veronica Thörnroos menar att hon varit hjälpt av sin bakgrund. "Har du jobbat med katastrofmedicin vet du att det är prioriteringen som är avgörande", säger hon. FOTO: Privat
  • Katrin Sjögren ger landskapsregeringen godkänt för coronahanteringen. Hon är själv utbildad sjukskötare. FOTO: ÅRTV

Lantrådet får medhåll av sin föregångare

Landskapsregeringen får ett ett gott betyg av oppositionen över hur man hanterat coronapandemin. Det framgick när det nuvarande och det förra lantrådet möttes för debatt.

Ålands radio har under de senaste veckorna bjudit in en minister ur landskapsregeringen tillsammans med sin föregångare för att diskutera regeringens politik på de olika områdena. Under fredagen var det dags för final, där lantrådet Veronica Thörnroos (C) fick tillfälle att debattera med sin föregångare Katrin Sjögren (Lib).

Vems var egentligen idén med kortruttssystemet, varför beställdes en elhybridfärja och vad vill den nuvarande regeringen med skärgårdstrafiken? Det var några av alla frågor som fick ett svar.

Nästan allt den nuvarande landskapsregeringen har tagit sig för har varit inlindat i en filt av pandemihänsyn. Det är inte mycket som inte berörs av coronakrisen. Och på det området fick lantråden ett tydligt godkänt av sin föregångare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »