Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 november, 2021 - 18:01

Lantrådet talade på anrik tillställning

Hanaholmen kom till som svar på att Sverige strök de sista av de finländska krigslånen. Och försvarstanken lever delvis vidare i Hanaholmeninitiativet, ett bilateralt krisberedskapsprogram för Sverige och Finland. Där talade lantrådet i förra veckan.

Det handlar om ett krisberedskapsinitiativ för Sveriges och Finlands regeringar, finansierat av respektive stat och med stöd från Kulturfonden för Sverige och Finland. Att den åländska landskapsregeringen får taltur i det sammanhanget är förstås fint, och ett tillfälle som lantrådet Veronica Thörnroos (C) passade på att gripa.

Samtidigt skedde årets möte mot en fond av den "nordiska kollapsen", det vill säga de nordiska ländernas oförmåga att riktigt lyckas med att samordna pandemiåtgärderna - något som drabbat många nordiska medborgare under pandemin.

Veronica Thörnroos besökte Åland idag under fredagen och berättade dels om initiativet, dels om hennes syn på det nordiska samarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »