Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 februari, 2022 - 17:21Uppdaterad: torsdag, 24 februari, 2022 - 13:43

"Målet är att köpa tillbaka fastigheten"

Landskapets helägda bolag, Ålands fastighets Ab har köpt Chipsters fastighet i Mariehamn och hyr tillbaka fastigheten till Chipsters.

Detta har möts av motstånd av den liberala lagtingsledamoten John Holmberg. Han anser att landskapsregeringen gör intrång på den privata marknaden och att entreprenörer med motsvarande fastigheter nu tvingas konkurrera med landskapsbolag. Näringsminister Fredrik Karlström svarar att bolaget agerar helt på marknadsmässiga villkor och att det här affären gör att ägarna kan investera i produktionen och framtiden. Turerna kring Chipsters vara eller icke vara på Åland har varit många och senast i november 2020 gick man ut med att man sagt upp personal och skulle flytta verksamheten från Åland.

Ålands fastighets Ab fungerar som ett separat aktiebolag säger Linnéa Johansson, som är näringsavdelningens chef och Gustaf Salmelin som är vd för PNM Holding som äger Chipsters säger att det var en av de billigaste affärerna som Ålands Fastighets Ab gjort om man räknar per kvadratmeter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »