Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2017 - 17:40

Metoo bakom kulisserna

Samtidigt som medierna i våra grannländer varje dag rapporterar om nya, stora, #metoo-avslöjanden har den åländska offentliga debatten i ämnet varit liten. Men vad beror det på?

Politiker, skådespelare, regissörer, kulturprofiler, journalister, programledare, jurister – män i maktställning, tusentals män i maktställning, som har begått övergrepp i varierande grad mot sina kollegor. På andra sidan alla de kvinnor, vad som faktiskt verkar vara ALLA kvinnor, som drabbas av mäns attityder och handlingar. Det är vad #metoo handlar om - hashtaggen som samlar berättelser om övergreppen. Det är inte den största folkrörelsen någonsin, men den rör sig i toppskiktet.

Men vad händer på Åland? Inte mycket, att döma av den offentliga debatten. Men bakom kulisserna rör det på sig, det försäkrar kansliminister Nina Fellman och yogainstruktören och frilansjournalisten Zandra Lundberg. Med i studion även Henning Karlsson, arbetarskyddsingenjör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »