Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 februari, 2023 - 17:30Uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2023 - 17:53
  • Finansminister Roger Höglund (C) och näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ).

Ministrarna om Kapellskärslinjens framtid: Löser sig utan LR:s inblandning

Landskapsregeringens vidtar inga några åtgärder för att trafiken på linjen Mariehamn-Kapellskär ska återupptas. Det säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) och finansminister Roger Höglund (C) som litar på att marknaden vidtar åtgärder.

Däremot ska de fortsätta värna om skatteundantagets fortlevnad som möjliggör fartygens taxfree-försäljning.

I en intervju med Ålands Radio i december i samband med att Viking Line meddelade att de skulle sälja m/s Rosella sa Fredrik Karlström att landskapsregeringens ambition var att skapa förutsättningar så att ett åländskt bolag ska kunna bedriva lönsam trafik på den linjen. Nu konstaterar han att beskedet då var en liten chock, men att man nästan två månader senare kan se att både människor och marknaden anpassar sig. Det är önskvärt med trafik på linjen, men Åland klarar sig utan den, menar han.

Men är det troligt att någon aktör tar vid redan inkommande högsäsong?

- Det skulle inte förvåna mig om det är något som händer, svarar Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »