Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 december, 2020 - 17:18Uppdaterad: fredag, 4 december, 2020 - 17:19
  • Mats Perämaa (Lib) och Torbjörn Eliasson (C) är båda snart bägge utpromenderade ur ministerns arbetsrum i landskapsborgen. Frågan är vem som ersätter dem.

Ministrarnas råd till nya finansministern

Snart får vi en ny finansminister, och under fredagen möttes föregångarna Torbjörn Eliasson (C) och Mats Perämaa (Lib) för en debatt.

Det har gått ett år sedan maktövertagandet efter landskapsvalet. Den nya regeringen har fått lite tid på sig, och det börjar bli dags att göra ett slags första summering av den här perioden. I tisdags hade vi besök av den nuvarande näringsministern Fredrik Karlström (MSÅ), och hans företrädare Camilla Gunell (S).

I dag har turen kommit till landskapets finanser. Vår nuvarande finansminister Torbjörn Eliasson (C) och hans föregångare Mats Perämaa (Lib) är på plats i studion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »