Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 augusti, 2017 - 17:26Uppdaterad: fredag, 25 augusti, 2017 - 17:35
  • Stadsfullmäktigeledamoten Roger Jansson. Foto: Totte Vesterlund.

Moderaterna tar strid mot åtgärdsförbud

Moderaterna, med stadsfullmäktigeledamoten Roger Jansson i spetsen, ämnar lämna in en motion på nästa fullmäktigemöte där man uppmanar stadsstyrelsen att ändra sitt beslut om åtgärds- och byggnadsförbud för centrumtomter i Mariehamn.

- Beslutet lägger en våt trasa över utvecklingen i Mariehamn och ger bilden av en förbudsstad. Det är inte med förbud utan med diskussioner och överenskommelser man ska gå framåt när det gäller stadsbyggnad, säger Roger Jansson.

Moderaterna menar att stadsstyrelsen inte följt fullmäktiges linje där man beslutat att det inte ska bli byggnadsförbud. I dagens tidningen Åland uppges att Roger Jansson hotat politiker och tjänstemän med sparken för stadsstyrelsens beslut, men det dementerar Roger Jansson.

Stadsdirektör Barbara Heinonen säger att det inte är möjligt för fullmäktige att genom en motion ändra ett beslut.

- Vi har strikta kompetensgränser. Är det en nämnd som ska fatta ett beslut så är det nämndens uppgift, och samma gäller för stadsstyrelsen, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »