Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 november, 2020 - 17:35Uppdaterad: fredag, 20 november, 2020 - 12:17

Mycket mer än bajs i avloppsverket

I dag är det Världstoalettdagen, något Ålands radio firar med ett reportage från Lotsbroverket - som tyvärr får rensa bort en hel del avfall som inte hör hemma där. 

I dag är det den internationella toalettdagen, även kallad Världstoalettdagen. Den är tänkt att uppmärksamma de personer i världen som lever utan toaletter och värdig hygien. Här på Åland är inte en vattentoalett någon klassfråga att tala om. Vi ska därför sätta fokus på hur mycket vi tar vattentoaletten för givet och hur omilt vi behandlar den.

Tomas Mörn är driftstchef vid Lotsbroverket i Mariehamn dit det mesta som vi spolar ned i våra toaletter kommer. Och det är mycket oönskat som kommer med toavattnet. Runt jultid kan man se hela julskinkor guppa runt i vattnet. Frågan är om det går att skönja någon bättring eller om vi fortsätter att använda toaletten som en sopkorg?

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »