Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 maj, 2020 - 17:22Uppdaterad: onsdag, 20 maj, 2020 - 17:36

Näringsministern om restaurangernas riktlinjer

Näringsminister Fredrik Karlström skulle ha önskat sig tydligare regler för restaurangerna med möjlighet till regionala avvikelser.

-Jag är glad att restriktionerna i alla fall börjar lätta. Men samtidigt förstår jag restaurangernas oro och frustration på bristen av tydlighet på vad det är som riktigt gäller.

Reglerna, som riksregeringen presenterade i går, innebär bland annat att restaurangerna från och med den 1 juni, då coronarestriktionerna lindras, får ha öppet till klockan 23 med alkoholservering till klockan 22 och att antalet gäster i lokalerna begränsas till hälften av det tillåtna antalet i utskänkningstillståndet.

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) sa på gårdagens presskonferens att de till sommaren inte är aktuellt med regionala avvikelser.

-Jag tycker man skulle ha regionala avvikelser. Det är stor skillnad på centrala Helsingfors och norra Lappland och sydvästra Åland. Men det är mitt näringspolitiska perspektiv, säger Fredrik Karlström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »