Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 juli, 2022 - 14:41Uppdaterad: måndag, 4 juli, 2022 - 14:42
  • VAD HÄNDE SEDAN?
    Munskydd i Maxinge. FOTO: Emma Enqvist/ÅRTV

Näringsrätten blev aktuell på nytt

Under sommaren 2012 kom Fredrik Karlström med ett av sina förslag: Skapa en gräddfil till näringsrätt. Det drog igång en debatt som aldrig riktigt fick någon punkt. Förrän nu.

För tio år sedan diskuterades den åländska näringsrätten ingående i både tidningar och radio. Man hade upptäckt att den gjorde det svårare än det var tänkt att locka hit nytt kapital och nya företag. Det här var ett år före Maxinge-bygget, och efter att det börjat skvallras om ett antal nya varumärken och stora kedjor. Nu gällde det, resonerade man, men i så fall bara med en moderniserad och förenklad näringsrätt. Vi ska höra hur det lät när det begav sig, här ur programmet Argument från slutet av augusti 2012.

I diskussionen deltog Göran Lindholm, vd för Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag, Åsa Ceder, vd för Alandia Pensionsförsäkringar, Fredrik Karlström, näringsminister och Harry Jansson, partiordförande för Centern – allihop med 2012 års titlar. Programledare var Albin Dahlin.

I Åland idag kunde du också höra hur 2022 års arbete med lagen slutade; med ett negativt utlåtande i HD.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »