Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2018 - 17:42
  • Björn Snis, ny chef för Motorfordonsbyrån

Ny svensk ny chef på Motorfordonsbyrån

Åtta procent av alla som bor på Åland är födda i Sverige. Vi svenskar finns överallt i det åländska samhället, och nu finns det ytterligare en av oss. Björn Snis är ny chef för Motorfordonsbyrån.

Björn Snis har bara bott på Åland i några veckor, och försöker för tillfället få in en fot i de sociala aspekterna av livet på Åland. Han väljer dessutom att flytta hit mitt i vintern, mitt i den absolut ödsligaste säsongen. Mycket är nytt, men det hindrar honom inte från att lova att Motorfordonsbyrån ska bli den bästa myndigheten på Åland, och att många ärenden inom kort ska gå att lösa via en webbläsare. Det största hindret för liv på Åland är det faktum att det inte säljs snus här, menar han. Åland idag träffade Björn Snis för en pratstund om varför man som rotad stockholmare egentligen flyttar till Åland.

För honom själv kom svaret som en ingivelse när han såg "ministern med hästsvans", Fredrik Karlström, gå igenom fördelarna med Åland på Youtube.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »