Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 november, 2023 - 17:35
  • Heidi Viktorsson. Foto: Rasmus Karlsson

Nytt nummer av sjöhistorisk årsskrift ute – två texter om Lundqvistrederierna

Den trettiofemte upplagan av Sjöhistorisk årsskrift för Åland utges i kväll, tisdag på sjöfartsmuseet.

Två av de åtta texterna handlar om Lundqvistrederierna. Den ena är en historik som går tillbaka tvåhundra år i tiden och den andra handlar om Arthur Karlsson som blev redare efter Hugo Lundqvist. Bägge är skrivna av Håkan Lindberg. 

Heidi Viktorsson, redaktör för boken, säger att det bara råkar vara ett sammanträffande att rederiet haft ett framgångsrikt år just i år, men att många kommer att ha intresse av texterna. 

– Det är trettiofemte året vi gör det här och det tar aldrig slut, berättar Viktorsson, som gläds åt de många textförslag hon får in från allmänheten. 

Har man själv ett förslag på en text som kunde passa i samlingen är det följaktligen alltså bara att ta kontakt med Viktorsson på stiftelsen för Ålands sjöfartsmuseum. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »