Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2024 - 17:11Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2024 - 17:18

Runar Karlsson om arvet efter KST-styrelsen

Då en ny förbundsstyrelse för Kommunernas socialtjänst, KST, ska väljas på fredag ställer nuvarande ordförande Runar Karlsson (C) inte upp för omval. 

Han har tidigare uttryckt att KST:s ägarkommuner har bristande förståelse för verksamheten och för vad den måste kosta. Att den positiva andan har saknats och att det räcker med fyra år för hans egen del.

Men enligt Runar Karlsson väntar stora förändringar i styrelsesammansättningen. Och på frågan om vilket arv som den gamla styrelsen lämnar efter sig svarar han att det han är stoltast över är rekryteringen av kompetent personal. Samtidigt flaggar han för de utmaningar som KST står inför när det kommer till bristen på närvårdare och att det fortfarande är kö till boende och sysselsättning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »