Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 november, 2017 - 18:05Uppdaterad: torsdag, 30 november, 2017 - 18:05
  • Tommy Aspbäck, landskapsregeringen

Så håller du koll på din skog

Webbtjänsten minskog.fi har numera även en åländsk komponent. Huvuddelen av alla åländska skogar finns med i den inscannade databasen.

Äger du skog på Åland är chansen stor att även din skog finns med i den inscannade databasen. Du får reda på vilken status skogsmarken har, om det är läge att börja fundera på avverkning eller om det egentligen bara behövs en rejäl gallring. Det är landskapsregeringen som håller i den åländska delen av skogsdatabasen.

Man behöver inte ens registrera sig. Man går bara in på tjänsten och identifierar sig med sin bankkod. Sedan ser systemet direkt vilka marker du äger och har rätt att se information om. För grannarnas marker kommer du inte åt.

- Nej, då få man okulärbesikta. Allemansrätten gäller fortfarande, säger Tommy Asbäck som håller i den åländska delen av projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »