Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 17:35Uppdaterad: tisdag, 12 juni, 2018 - 17:36

Så ska religionsundervisningen bort från skolan

Med den nya grundskolelagen försvinner den traditionella, konfessionella, religionsundervisningen ur skolan. I stället införs ämnet "Livsåskådning och religionskunskap" som obligatoriskt ämne. Religionsläraren Mikael Virta är positiv.

Religionsundervisningen har alltid utgått ifrån att eleverna är lutheraner i någon form, för det har vi alltid varit - eller tvingats vara - i Norden. Men tiderna förändras, och i dag är det förhållandevis få som bekänner sig till någon specifik tro - och de som gör det kan lika gärna vara katoliker, buddhister eller muslimer som lutherska kristna. Därför förändras nu religionsundervisningen i grundskolan och går till att i stället ta bredare tag om människors tro och livsåskådning. Tidigast 2020 kan den nya lagen vara klubbad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »