Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 februari, 2024 - 16:15Uppdaterad: torsdag, 15 februari, 2024 - 17:08
  • Simon Holmström (längst tilll vänster) mötter Ukrainas president Vlodomy Zelenskyj.

Simon Holmström: Surrealistiskt men meningsfullt att möta Zelenskyj 

Ukraina snappade upp ålänningen Simon Holmströms arbete för att kriminalisera ekocid, storskalig miljöförstöring. Resultatet blev ett möte med president Vlodomyr Zelenskyj. 

Ålänningen Simon Holmström deltog i en delegation som under fredagen förra veckan träffade och överlämnade en rapport till Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj med rekommendationer om hur Ukraina ska återuppbyggas. Rapporten sätter fokus på hållbar finansiering och grön ekonomi, men också på att återställa de naturvärden som gått förlorade i kriget. 

 Avgörande är att kunna dokumentera, bevisa och i slutändan ställa Ryssland till svars för den storskaliga miljöförstöring som anfallskriget har orsakat i Ukraina. Själv beskriver Holmström mötet med presidenten som surrealistiskt.  
 
– Presidenten var väldigt skämtsam, så det var ett väldigt trevligt möte, säger Holmström som först trodde det rörde sig om ett bluffmail när han blev kontaktad av Ukrainas presidentkansli för ungefär ett halvår sedan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »