Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2017 - 17:37Uppdaterad: tisdag, 12 december, 2017 - 17:40
  • Skärgårdsakademin erbjuder IKT-utbildning inom flera olika områden för företagare i skärgården.

Skärgårdsakademin hjälper företagare genom utbildning

Skärgårdsakademin erbjuder IKT-utbildning för företagare, men Henri Korvela säger att intresset varit lite mindre än vad de väntat sig.

Skärgårdsakademin erbjuder hjälp och utbildning till företagare som är skrivna i en skärgårdskommun i ett projket som sträcker sig till 2019. Det handlar om IKT-utbildning i flera olika områden. IKT står för informations- och kommunikationsteknologi och handlar alltså om hur datorer och allt som finns på nätet kan bidra till att göra företagande mer lönsamt. Skärgårdsakademins utbildningsledare Henri Korvela säger att det funnits visst intresse, men inte riktigt så många som de trott från början.

- Men det kan ju också vara bra att starta lite mjukt, säger Korvela.

Det är ett brett utbud som erbjuds till företagarna, allt från en grundkurs i de grundläggande programmen med skrivprogram och kalkylblad, men även hantering av sociala medier. Om det skulle finnas intresse är det även möjligt att ordna en kurs i mobila kontor säger Korvela.

För den som är intresserad finns kontaktuppgifter på skärgården.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »