Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 november, 2022 - 17:13Uppdaterad: fredag, 25 november, 2022 - 22:01
  • Flaggorna är hissade på Riksplan framför Östra riksdagshuset. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Sveriges riksdag emot förstärkt spelreglering på färjorna

Sveriges riksdag röstade nej till ett förslag om förstärkt spelreglering. Det innebär att det inte blir någon uppsägning av avtalet mellan Sverige och Finland om automatspel på färjor och linjetrafik.

Propositionen menar att den svenska spelregleringen som utgångspunkt ska vara heltäckade och omfatta allt spel som sker på svenskt territorium och svenska fartyg. Det är också viktigt att förutsättningarna är lika för samtliga spelbolag på den svenska spelmarknaden. Just nu finns det enligt förslaget en omotiverad särbehandling av vissa spelföretag som är undantagna från kravet på svensk spellicens och den skattebefrielse som följer av det. Lasse Danielsson är direktör för land- och fartygsverksamheten vid Paf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »