Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 april, 2024 - 17:30Uppdaterad: måndag, 22 april, 2024 - 17:41
  • Tomas Nuñez. Foto: Hasse Persson Bru

Tomas Nuñez har erövrat världen med sin cello

Ålandsbördige Tomas Nuñez har innehaft rollen som solocellist i Helsingfors tre största orkestrar och är en av landets främsta cellister. Redan som sexåring fastnade han för det instrument som genom åren skulle komma att öppna dörrarna för honom till några av världens finaste och anrikaste konsertsalar.

– Carnegie Hall i New York skulle vara roligt att spela i, där har jag inte spelat ännu, säger Tomas Nuñez när han tvingas plocka fram något som han ännu inte hunnit bocka av under sin musikaliska resa.

Den här torsdagen väntar konsert i Alandica i Mariehamn tillsammans med Gävle Symfoniorkester. I vår studio bjöd Tomas på ett exklusivt smakprov på hur en solocello kan låta när den är i handen på en mästare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »