Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 juni, 2022 - 15:22Uppdaterad: torsdag, 23 juni, 2022 - 15:34
  • Viking XPRS bunkras i Estland med rysk olja av en estnisk leverantör. Pressbild: Viking Line

TV4-reportern om Viking Line-intervjun

TV4-reportern kommenterar nu den uppmärksammade intervjun med Viking Lines tekniske direktör Ulf Hagström gällande rederiets användning av rysk olja.

I ett klipp som svenska TV4 publicerade i går säger Hagström upprepade gånger i intervjun att någon diskussion om att byta oljeleverantör till fartyget Viking XPRS inte har förekommit.

Publiceringen ledde till att Viking Line igår skickade ut ett pressmeddelande där man betonade att arbetet med att fasa ut alla ryska produkter och drivmedel fortsätter.

Viking Lines vd Jan Hanses sa i en intervju med Ålands Radio i går att det inte stämmer att rederiet inte har diskuterat avtalet gällande oljeleveranserna. Men istället för att fördöma uttalandena från den tekniske direktören valde han att kritisera hur inslaget i TV4 hade redigerats.

TV4-reportern Anneli Megner Arn bemöter i dag anklagelserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »