Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 april, 2022 - 17:39Uppdaterad: torsdag, 14 april, 2022 - 17:45

Ukrainahjälpen på Åland önskar ge över stafettpinnen

Ukrainahjälpen på Åland har kanaliserat privatpersoners och företags vilja att hjälpa krigets offer på många olika sätt, men gruppens medlemmar tycker att myndigheterna bättre borde axla de roller som privatpersoner hittills har tagit.

Ukrainahjälpen på Åland var ett initiativ av åländska privatpersoner som gick samman under den kända devisen ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Viljan att bidra med både pengar, förnödenheter, tid och arbete har varit stark här på Åland. Den här gruppen har försökt hjälpa till med att kanalisera den kraften rätt.

Gruppens kärna består av tolv personer som sedan kriget startade i Ukraina har hjälpt till med att få ned förnödenheter till krigets offer, föra Ukrainska flyktingar i säkerhet till Åland och se till att familjerna som kommer hit får den hjälp och det stöd som de behöver för att integrationen ska lyckas.

Gruppens medlemmar Hanna Sauren, Jenny Enbär, Veronica Johansson och Nina Viktorsson gästade Åland idag för att berätta om sina erfarenheter av att hjälpa flyktingar in i det åländska samhället och var stödet från samhällets sida behöver bli bättre.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »