Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2017 - 16:08
  • Robert Karlsson vid landskapets vägjour tycker det är dags att börja salta de åländska vägarna, men allmänheten verkar inte hålla med. Arkivfoto Cecilia Ekströmer

Vägsaltet skapar debatt på sociala medier

Ska våra vägar saltas? Landskapets vägmästare tycker det är dags, men bland allmänheten får inte riktigt medhåll.

Imorse rapporterade Ålands Radio om väglaget som rådde under morgontimmarna. Då sa landskapets vägmästare Robert Karlsson att de milda vintrarna med temperaturer som pendlar runt noll gör att det är dags att börja salta också de åländska vintervägarna. Han motiverade det med att landskapet hade varit ute och plogat redan från halv tre i natt, men då var snön fast och det byggde på ytterligare när det snöade senare på morgonen. Sedan när trafiken kom i gång och det blev mildare löstes snön upp och med vägsalt skulle man få snön upplöst tidigare och bort från vägarna tills rusningstrafiken kommer i gång. Och vägsalt engagerar, på sociala medier är åsikterna många och i princip enat negativa, och även de bilister som Åland Idag pratade med är emot vägsaltet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »