Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 14:11Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 14:12
  • Camilla Gunell, Mats Perämaa, Anders Eriksson och Jörgen Pettersson deltar i diskussionen. Foto: Camilla Karlsson-Henderson.

Var det rätt att sparka Jarl Danielsson?

Varför gjorde Jarl Danielsson sig omöjlig som Paf-ordförande när han som kommunstyrelseordförande i Vårdö röstade nej till att ta emot en flyktingfamilj? Vad det rätt beslut av landskapsregeringen? Finns det andra bakomliggande motiv? Vad innebär det här i förlängningen?

Att som frontfigur för Vårdö kommun rösta nej till att ta emot en flyktingfamilj är inte förenligt med att samtidigt vara frontfigur för Paf i deras strävan att uppfattas som ett ansvarsfullt spelbolag där intäkterna ska användas till goda syften. Det är enligt landskapsregeringen huvudförklaringen till att Jarl Danielsson inte längre kan verka som ordförande för Paf. Åland idag bjöd in Mats Permäa, finansminister (lib), Camilla Gunell, vicelantråd (s), Jörgen Pettersson, ordf. (c) och Anders Eriksson, (åf) för att diskutera motiven till beslutet och de konsekvenser som det kan få.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »