Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 augusti, 2021 - 10:44Uppdaterad: onsdag, 18 augusti, 2021 - 16:37

Del 1: Mordet på Therese Johansson Rojo

Det är nationaldagen 2009 och fest för skolkompisarna. Alla ska dit. Men ingen vet att en av killarna har lovat sin flickvän att döda en av tjejerna ikväll.

Det är fyra dagar kvar till niornas bal. Festen är hans sista chans att hålla sitt löfte. Natten till 7 juni hittas Therese Johansson Rojo mördad i skogen. Två 16-åringar, en kille och en tjej, grips och snart rullas en destruktiv kärlekshistoria upp med en sms-konversation som blir ett av de viktigaste bevisen i rättegången.

P3 Dokumentärserien ”Mordet på Therese Johansson Rojo” från 2015 berättar historien om mord, kärlek, besatthet och en tonårsvärld där vuxna inte har tillträde.

Del 1 innehåller avsnitt 1, 2 och 3 ur serien.

Vi vill varna för att programmet innehåller obehagliga våldsskildringar.

En produktion av Sveriges Radio.

Ett program av: Hugo Lavett.

Exekutiv producent: Caroline Pouron.

År: 2015.

Programmet publiceras som ett resultat av det så kallade Nordvision-samarbetet. Nordvision är en organisation där Ålands Radio och TV Ab och andra nordiska public service-bolag samarbetar och gratisutväxlar tv- och radiomaterial.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »