Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 november, 2019 - 08:25
  • Landskapsregeringen 2019-2023 presenteras. Foto: Hasse Persson-Bru.

Dokumentär: Regeringsbildningen

Onsdagen den 20:e november, på dagen en månad efter lagtingsvalet så presenterade Veronica Thörnroos (c) som blivande lantråd, sin blivande regering. Ålands Radios dokumentär skildrar den inte alla gånger så enkla resan dit.

Flera år av skyttegravsretorik och låsta positioner mellan regering och opposition var tvunget att lösas upp när Thörnroos inledde sina sonderingar i jakten på en bred regering.

I dokumentären möter vi några av nyckelpersonerna i det omtalade regeringspusslet. Vi möter också några av de pusselbitar som inte passade in när Åland fick en historisk regering. För första gången sedan parlamentarismens intåg på Åland, så skulle samtliga ministrar i den föregående regeringen sparkas ut.

Redaktör är Hasse Persson-Bru.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »